Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Nyhavn 6C
BERGEN

Nydelig 2-roms toppleilighet med sjøutsikt|Felles takterrasse|Arealeffektiv planløsning

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling har gleden av å presentere Nyhavn 6C! Leiligheten har en svært god beliggenhet i populære Nyhavn. Like utenfor døren har man fine uteområder hvor man enkelt kan ta seg et bad fra bryggen, sole seg eller bare nyte sjøluften. Leiligheten har tilgang til takterrasse på nabobygget, hvor man kan samle vennegjengen og nyte solnedgangen Verdt å nevne: - Toppetasje med sjøutsikt - Heis i bygget - Bygg fra 2019 - Sentralt - Mye oppgraderinger/ tilvalg i leiligheten

BELIGGENHET

Leiligheten har en svært god beliggenhet i populære Nyhavn. Like utenfor døren har man fine uteområder hvor man enkelt kan ta seg et bad fra bryggen, sole seg eller bare nyte sjøluften. Leiligheten har tilgang til takterrasse på nabobygget, hvor man kan samle vennegjengen og nyte solnedgangen. Fra leiligheten er det kort gåavstand til buss, badeplasser og NHH. En kortere spasertur gjennom historiske Gamle Bergen plasserer deg på Sandviken Brygge med treningssenteret SATS Sandviken, dagligvare, post og Resturant. Det er meget gode kollektivløsninger i fra hovedveien til sentrum og sørover samt Bergen Nord. Videre finnes det gode turmuligheter i Fjellveien, Stoltzekleiven og byfjellene. Bergen sentrum er innen gangavstand, og med bil er man midt i sentrum på kun minutter.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  3.250.000,-
 • Totalpris:

  3.339.727,-
 • P-rom/BRA:

  40/43
 • Antall soverom:

  1
 • Byggeår:

  2019
 • Boligtype:

  Eierseksjon
 • Eierform:

  Eierseksjon
 • :

 • :

Eiendommen

Adresse

Nyhavn 6C
5042 BERGEN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Bergen
Gnr. 168
Bnr. 2152
Snr. 18

Eierform

Eierseksjon

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 43 kvm BRA / 40 kvm P-rom

Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entré, gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 3 kvm og 1 stk ekstern bod på ca. 6 kvm.

Byggeår

2019

Standard

Entrè:
Her har man fliser på gulv, Malte overflater og spotter i tak.

Bad:
Badet er helfliset og har støpt gulv med gulvvarme. Av innredning finner man servantskap, vegghengt wc, og dusj med innsvingbare glassdører. Forsenkning i gulvet i dusjsone med mosaikkfliser. Klargjort for vaskemaskin og tørketrommel. Spotter i himling. Rørirør med samleskap i teknisk rom/ bod. Avløp i plast og soil. Varmtvann via felles anlegg med egen måler på forbruk.

Soverom:
Soverommet er på hele 9kvm og har 1-stavs eikeparkett på gulv og malt i lyse tidsriktige overflater. Rommet er innredet med en dobbelseng, klesskap på begge sider av sengen og en kommode.

Stue/kjøkken:
Hesteskoformet kjøkkeninnredning med mørke glatte fronter. Laminerte benkeplater. Av innredning finner man ventilator, induksjonstopp og stekeovn. Integrert oppvaskmaskin og integrete kjøleskuffer. Sort gjennomfarget vask. Spotter under overskap. I stuen har man 1-stavs eikeparkett som er gjennomgående i hele leiligheten. Spotter i tak og senkete himlinger med skjult sprinklersystem.

Generelt:
Balansert ventilasjon med avtrekk fra bad og tilluft til oppholdsrom. Aggregat plassert i teknisk rom.

Moderniseringer og påkostninger

Bygget og leiligheten ble ferdigstilt i august 2019. Selger har gjort følgende oppgraderinger/tilvalg:
- Byttet fra tre-stavs parkett til en-stavs eikeparkett i fargen Nebraska, mattlakert.
- Spotter i stue og gang.
- Forlenget kjøkkendisk for sitteplasser.
- Byttet knotter på kjøkkenfrontene.
- Uttrekkbar karusell til panner og kjeler på kjøkkenet.
- Kjøleskuff for mer benkeplass.
- Oppgradert vask på kjøkken.
- Innebygd sprinkler i taket i hele leiligheten.
- Oppgraderte fliser, baderomsmøbel, vask og speil på bad.
- Oppgraderte fliser på gulv i entrè.

Tomt

Felles eiet tomt. Tomten er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med interne veier, diverse beplanting, sitteområde og brygge.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 516 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jarleif Amundsen:
Grunn og fundamenter: Betongkonstruksjoner på antatt faste masser.
Yttervegger: Yttervegger i betong- og stålkonstruksjoner med innvendig isolasjon. Noe bindingsverk. Fasade med teglforblending og dobbelfalset kledning.
Takkonstruksjoner: Flatt tak, sannsynlig q-dekke eller betong. Taktekking et antatt tekket med Sarnafil.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Det er kun gitt tilstandsgrad 1 fra takstmann.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren gulvvarme i stue og kjøkken, samt varmekabler i gulv på bad og entrè.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

B - Lys grønn
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Det er tillatt med dyrehold ifølge styreleder.

Bygget er i dag forsikret gjennom utbygger, sameiet vil opprette egen bygningsforsikring når sameiet er stiftet.

Pliktig medlemskap med Canal Digital på Tv basispakke og internett. Avtale inngått av utbygger på vegne av sameiet, med bindingstid på 3 år fra TV-en ble koblet opp og faktureringen startet (omtrent 15. september 2019). Total mnd. kostnad kr 455,-. Denne kostnaden er inkludert i felleskostnadene.

Endelig org.nr for sameiet vil bli fastsatt når sameiet er stiftet og registrert.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Leiligheten har en svært god beliggenhet i populære Nyhavn. Like utenfor døren har man fine uteområder hvor man enkelt kan ta seg et bad fra bryggen, sole seg eller bare nyte sjøluften. Leiligheten har tilgang til takterrasse på nabobygget, hvor man kan samle vennegjengen og nyte solnedgangen.
Fra leiligheten er det kort gåavstand til buss, badeplasser og NHH. En kortere spasertur gjennom historiske Gamle Bergen plasserer deg på Sandviken Brygge med treningssenteret SATS Sandviken, dagligvare, post og Resturant. Det er meget gode kollektivløsninger i fra hovedveien til sentrum og sørover samt Bergen Nord. Videre finnes det gode turmuligheter i Fjellveien, Stoltzekleiven og byfjellene. Bergen sentrum er innen gangavstand, og med bil er man midt i sentrum på kun minutter.

Adkomst

Ved å klikke på kartet i Finn-annonsen, vil du enkelt få tilgang til en ruteplanlegger fra din startdestinasjon og frem til boligen.
Det vil bli satt opp visningsskilt ved annonsert fellesvisning.

Parkering

Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Garasjeanlegget er seksjonert som næringsseksjon og drives av T. Brynjulfsen Næring AS. For kjøp eller leie av garasjeplass kontaktes T. Brynjulfsen Næring AS

Økonomi

Prisantydning

3.250.000,-

Omkostninger

81 250,- (dokumentavgift gitt salgspris til prisantydning)
585,- (tinglysing pantedokument)
585,- (tinglysing skjøte)
207,- (pantattest)
7 100,- (boligkjøperforsikring Søderberg & Partners (frivillig))
----------------------------------------------------------
89 727,- (omkostninger totalt gitt salgspris til prisantydning)

Totalpris inkl omk

3.339.727,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 846.525,- pr. 2019
Formuesverdi sekundær 3.047.562,- pr. 2019

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier.

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt grunnet at bygget er nylig seksjonert. Ifølge skatteetatens kalkulator vil formuesverdi primærbolig være 846 525 og sekundær 3 047 562. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

Eiendommen er nylig seksjonert og overskjøtet. Det er pt. ikke mottatt opplysninger om offentlige avgifter. Kjøper må betale vann-, avløp- og renovasjonsavgift, samt eiendomsskatt (som igjen tar utgangspunkt på leilighetens ligningsverdi og kommunens eiendomsskattepromillesats).

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11. Feiing/ tilsyn blir ikke delt opp, men kommer som helhet i en termin. Normalt 2. termin.

Felleskostnader

1.329,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer: Eiendomsforsikring, Kostnader ved forretningsførsel og revisjon, samt styrehonorarer, Drift og vedlikehold av fellesarealer, Kabel tv og bredbånd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften, men forretningsfører sier at budsjettet for 2021 ikke er fastsatt enda. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Legalpant

Sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G, jf. Eierseksjonsloven §31 (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene som faktureres kvartalsvis med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Sameie

Nyhavn Sandviken 1

Org.nr.

999999999

Forretningsfører

BOB BBL

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Det er ikke krav om styregodkjenning

Vedtekter

Vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.
Alle interessenter bør sette seg inn i vedlagte vedtekter.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst 43 stk servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyste dokumenter før 2015 antas ikke å ha betydning for kjøper.

14.09.2015 - Dokumentnr: 840554 - Rettighet
Rettighetshaver: Sameiet Nyhavn Båthavn
Org.nr: 915 856 373
Bestemmelse om bryggeanlegg
Bestemmelse om tilknytning til vann og elektristitet m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2152
Gjelder denne registerenheten med flere

02.12.2015 - Dokumentnr: 1128750 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Bergen Kommune
Org.nr: 964 338 531
Bestemmelse om rett til å legge og vedlikeholde VA-ledninger med tilhørende installasjoner
Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2152
Gjelder denne registerenheten med flere

02.12.2015 - Dokumentnr: 1128823 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Bergen Kommune
Org.nr: 964 338 531
Bestemmelse om tillatelse til å ha liggende ledningsanlegg med tilhørende installasjoner.
Bestemmele om uhindret adgang til fremtidig tilsyn, vedlikehold og reparasjoner
Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2152
Gjelder denne registerenheten med flere

25.02.2020 - Dokumentnr: 2148905 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1070
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
Org.nr: 964 338 531
Bestemmelse om overvann- og spillsvannsledning
Bestemmelse om solidaransvar
Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2152
Gjelder denne registerenheten med flere

25.03.2020 - Dokumentnr: 2268206 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Weboppgjør AS
Org.nr: 983 570 658
Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2152
Gjelder denne registerenheten med flere

14.05.2020 - Dokumentnr: 2459027 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2105
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
Org.nr: 964 338 531
Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2152
Gjelder denne registerenheten med flere

06.07.2020 - Dokumentnr: 2702787 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 18
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 43/2766

Interessenter kan på forespørsel få oversendt komplett grunnboksutskrift, og kopi av heftelser og servitutter som nevnt ovenfor. Servitutter ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Ifølge den midlertidige brukstillatelsen gjenstår det følgende arbeider før det kan søkes om ferdigattest:

- Rekkverksarbeider på balkonger i hus B, demontering av stillas.
- Beslagsarbeider, gesims.
- Asfaltering av innkjøringsvei til garasje, - Gulvlister i fellesarealer.

Den midlertidige brukstillatelsen følger også vedlagt i salgsoppgaven.

Regulerings- og arealplaner

Reguleringsplan på grunnen
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 2105 MFL., NYHAVN VEST
PlanId: 64670000
Ikrafttrådt: 19.05.2016
Dekningsgrad: 100,0 %
Reguleringsformål
Bolig, kontor, dekningsgrad: 92,4 %
Gang- sykkelveg, dekningsgrad 7,6 %

Reguleringsplan under grunnen
Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 2105
PlanId: 64670000
Ikrafttrådt: 19.05.2016
Dekningsgrad: 7,7%
Reguleringsformål
Veg, dekningsgrad 7,7%
Bolig, kontor < 0,1 % (0,2 m²)

Kommuneplan
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
PlanID: 65270000
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100%

Reguleringsformål
Sentrumsformål, byfortettingssone 100%

Hensynssoner
Historisk sentrum, dekningsgrad 100,0 %
Nyhavn-Jægermyren, dekningsgrad 0,2 %

Kommunedelplan
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
PlanID: 15750000
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: 100 %

Reguleringsformål
Erverv, dekningsgrad 84,3 %
Boligområder, dekningsgrad 15,5 %
Havn, dekningsgrad 0,1 %
Veiareal, dekningsgrad < 0,1 % (0,3 m²)

Restriksjonsområder i kommunedelplan
Krav om reguleringsplan, dekningsgrad < 0,1 % (0,0 m²)

Planer i nærheten av eiendommen
18740000 21 BERGENHUS. KDP BERGEN HAVN 200512751
18200004 31 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN 201805021
18200003 31 BERGENHUS. GNR 168 BNR 2075 MFL., NYHAVNSVEIEN 201714209
18200001 31 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., NYHAVN 201123641
18200000 30 BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL., SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN 200408593

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
168/1073 Enebolig m/hybel/sokkelleil, rammetillatelse 202003128

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei og offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fast lav pris kr 35 000
Megler på visning kr 1 950
Utvidet fotopakke kr 1 200
Plantegning kr 890

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Opptragstaker har krav på å få dekket alle påløpte kostnader til markedsføring, fotograf, offentlig informasjon etc., samt evt. bestilte tilleggstjenester og evt. påløpte gebyrer til forretningsfører.

Oppdragsnummer

1003220

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Tommy Sirnes

Eiendomsmeglerfullmektig

E: tommy@webmegling.no

M: 45103676
Siste generert: 08.08.2020 kl 01:11