Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Flatene 1
FØRDE

NY PRIS! Førde terrasse | Lys og romslig 3-roms med garasjeanlegg og heis i bygget

KORT OM EIENDOMMEN

Velkommen til Førde Terrasse - et attraktivt område i Førde sentrum med gangavstand til alt byen har å by på! Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og innehar gode kvaliteter som parkett på gulv, stort kjøkken fra Norema, helfliset bad og flislagt terrasse med delvis takoverbygg. Sameiet har parkering i garasjeanlegg som gjør at du kan ferdes tørrskodd til leiligheten via heis eller trapp. På taket av bygget finner man en felles takterrasse som kan nyttes av alle beboerne Velkommen til en hyggelig visning!

BELIGGENHET

Velkommen til Førde Terrasse - et attraktivt område i Førde sentrum. Her har du gangavstand til alt byen har å by på. For barnefamilien er det korte avstander til skole og barnehage. Det er også opparbeidet et stort uteområde i sameiet der barna kan leke og kose seg, samt en felles takterrasse på toppetasjen. Er du av den aktive typen ligger Spenst og Puls like i nærheten. Trives du bedre i skog og mark kan Førde by på et hav av turmuligheter for store og små, blant annet er Hafstadfjellet en av dine nærmeste naboer med sine 706 moh. I parken på Tangen kan du slappe av og se Jølstra renne forbi, eller du kan gå tur i Sentrum Sør som kan by på et utvalg av butikker og kaféer. For den større innhandlingen ligger kjøpesenteret Amfi et steinkast unna leiligheten, som er det største kjøpesenteret mellom Bergen og Ålesund med sine 47 butikker. Her har man tilgang til apotek, vinmonopol, treningssenter og trivelige serveringssteder med mer.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  2.700.000,-
 • Totalpris:

  2.781.572,-
 • P-rom/BRA:

  65/68
 • Antall soverom:

  2
 • Byggeår:

  2008
 • Boligtype:

  Eierseksjon
 • Eierform:

  Eierseksjon
 • :

 • :

Eiendommen

Adresse

Flatene 1
6814 FØRDE

Eiendomsbetegnelse

Kommune: FØRDE
Gnr. 61
Bnr. 98
Snr. 2

Eierform

Eierseksjon

Areal og innhold

Følgende arealer er inkludert i boligens P-rom:
Gang: 6,3m2
Stue/kjøkken: 32,4m2
Bad: 6,1m2
Soverom: 11,6m2
Soverom: 6,3m2

Fra stue/kjøkken er det utgang til flislagt platting på 18m2 med takoverbygg på ca 8m2 av plattingen. Leiligheten har også en innvendig bod på 2,7m2 og en utebod i felles gang i samme etasje på 7m2.

Byggeår

2008

Standard

Velkommen inn til Flatene 1! En lys og trivelig leilighet med enkel adkomst fra felles gangareal.

Vi starter i gangen. Her kommer du inn i en lun leilighet med flislagt gulv med varmekabler, med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i skyvedørsgarderoben. Herfra er det inngang til boligens bad som også fungerer som vaskerom. Badet er helfliset med varmekabler og har spotter i tak. Innredningen består av vegghengt toalett, benkeskap med servant og dusjkabinett. Det er også også montert glassbygger stein som skiller vaskeromsdel fra bad. Dette skjuler vaskemaskin og sentralen for rør i rør system.

Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet og har godt med naturlig lysinnslipp fra de store vindusflatene. Her er det parkett på gulv, malte strier på vegg og malte slette flater i himling. I himling er det montert spotter, som forøvrig er gjennomgående i alle rom utenom det ene soverommet. Det er også montert en gasspeis i stuen som skaper en god og lun atmosfære på kjølige kvelder. Fra stuen er det utgang en romslig, flislagt terrasse på 18m2, med takoverbygg på ca 8m2 av terrassen. Her ligger alt til rette for god sommerstemning, da det også er uttak for gassgrill.

Kjøkkenet er lyst og praktisk med god benkeplass. Innredningen er fra Norema og har profilerte fronter med heltre benkeplate. Det er lagt fliser over benk. Hvitevarene er integrert og består av stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap med frys og ventilatorhette. Fra kjøkkenet er det skyvedør til bod. Her er sikringsskapet plassert, sentralstøvsuger og aggregat for balansert ventilasjon.

Soverommene har parkett på gulv og malte strier på vegg. Hovedsoverommet er romslig og har skyvedørsgarderobe. Det minste soverommet har vanlig skap.

Tilhørende leiligheten er parkering i sameiets garasjeanlegg med adkomst fra heis eller trapp, og en sportsbod i felles gangareal.

Tomt

Festet tomt som er felles for sameiet.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

3 837 kvm

Byggemåte

Byggemåte er hentet fra tilstandsrapporten utført av Geir-Jonny Folkestad:

Grunn og fundamenter:
Fundament og ringmur i betong.

Etasjeskillere:
Brannskillere/etasjeskillere i betongkonstruksjonar. Garasjegulv er av betongplate på planerte masser.

Yttervegger:
Yttervegger av betong konstruksjoner.

Vinduer:
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer.

El-anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer. El-anlegg er ikke vurdert i denne rapporten da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon.


Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:

Vinduer/dører har mottatt TG2 på grunn av sprekker i fuger rundt glassruter, dører og fasade, fuktskade på foring i glasskarm ved kjøkkenbenk/vask.
Ildsted/pipe har mottatt TG2 på grunn av manglende kontroll av brann/feievesen.
Kjøkken har mottatt TG2 på grunn av hakk og svelling på kjøkkenfronter og drypp fra vannkran.
Baderom har mottatt TG2 på grunn av sprekker/riss i fuger og fliser, og fuktskade på dør.
Tettesjikt har mottatt TG2 på grunn av at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Gulvfliser i gang har mottatt TG2 på grunn av manglende fuger.
Stue/kjøkken og soverom har mottatt TG2 på grunn av knirk i gulv.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet. Leier må godkjennes av styret.

Oppvarming

Gasspeis i stue og termostatstyrte varmekabler på baderom og gang. Leiligheten har også balansert ventilasjon.

Energimerke

D - Rød

Diverse

Det er innlagt fiber i leiligheten.
Selger opplyser det er observert sølvkre i boligen. Det er ikke foretatt nærmere undersøkelser for å avdekke om det er skjeggkre i boligen.
Sameiet har prioritert vask av fasade i 2019.
Sameiet har leid inn Sweco for å vurdere branntekniske løsninger i parkeringskjeller vedørende montering av garasjeport.
Det er ikke meldt om økning i fellesutgifter.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Velkommen til Førde Terrasse - et attraktivt område i Førde sentrum. Her har du gangavstand til alt byen har å by på.

For barnefamilien er det korte avstander til skole og barnehage. Det er også opparbeidet et stort uteområde i sameiet der barna kan leke og kose seg, samt en felles takterrasse på toppetasjen. Er du av den aktive typen ligger Spenst og Puls like i nærheten. Trives du bedre i skog og mark kan Førde by på et hav av turmuligheter for store og små, blant annet er Hafstadfjellet en av dine nærmeste naboer med sine 706 moh.

I parken på Tangen kan du slappe av og se Jølstra renne forbi, eller du kan gå tur i Sentrum Sør som kan by på et utvalg av butikker og kaféer. For den større innhandlingen ligger kjøpesenteret Amfi et steinkast unna leiligheten, som er det største kjøpesenteret mellom Bergen og Ålesund med sine 47 butikker. Her har man tilgang til apotek, vinmonopol, treningssenter og trivelige serveringssteder med mer.

Adkomst

Fra Førde sentrum: kjør E39 i retning Bergen, ta av til venstre mot Ytre Hafstad etter rundkjøringen. Parkering i underetasjen på blokken. Det blir skiltet med "W megling" på fellesvisning.

Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg uten faste plasser, samt felles gjesteparkeringsplasser for sameiet.

Offentlig kommunikasjon

Det er ca. 5 min gange fra leiligheten til Førde Rutebilstasjon som har daglige bussavganger i alle retninger. Førde Lufthavn ligger ca. 16 km unna boligen.

Økonomi

Prisantydning

2.700.000,-

Omkostninger

67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum 2 710 000,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
525,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
525,- (Tinglysingsgebyr skjøte)
172,- (Attestgebyr)
5 750,- (Eierskiftegebyr)

Totalpris inkl omk

2.781.572,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 511.041,- pr. 2017
Formuesverdi sekundær 1.839.748,- pr. 2017

Verditakst

2.850.000,-

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, branntilsyn og en fastdel på vann- og avløpsanlegg. Variabel del av vannmåler blir fakturert til sameiet.

Felleskostnader

1.937,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer vedlikehold (19%) og driftskostnader (81%).

Lånebetingelser fellesgjeld

Sameiet har ikke gjeld.

Regnskap

Regnskapet for 2017 er oppgjort med et overskudd på 132 524,- kr. Totale disponible midler pr. 31.12.2017 er 768 524,- kr. Dette er inkludert 209 571,- kr som er avsetting til vedlikeholdsfond. Budsjettert resultat for 2018 er - 400 000,- kr. Megler ser det er budsjettert med økte driftskostnader dette året, spesielt på vedlikehold .

Sameie

Sameige Førde Terasse

Org.nr.

992106697

Styregodkjennelse

Ny eier må meldes til styret for godkjenning. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn.

Sameiets forsikringsselskap

IF skadeforsikring

Polisenummer felles forsikring

SP 1511144

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
16.07.1923 - Dokumentnr: 900264 - Bestemmelse om kloakkledning

20.10.1924 - Dokumentnr: 900248 - Bestemmelse om vannrett

06.03.1933 - Dokumentnr: 900239 - Utskifting
Overutskifting

06.04.1948 - Dokumentnr: 390 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr. 1432 Gnr. 62 Bnr. 21

20.05.1959 - Dokumentnr: 1006 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr. 1432 Gnr. 61 Bnr. 21

Heftelser i festerett:
26.03.2009 - Dokumentnr: 220401 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 70 000
Gjelder fra dato: 01/10-2007
Tomteverdi: NOK 4 510 000
Festeforholdet gjelder til det blir sagt opp av fester eller til tomta blir innløst.
Tomteverdien gjelder gnr 61 bnr 98 inkludert samtlige seksjonsnummere.

04.03.2010 - Dokumentnr: 165304 - Diverse påtegning
Dette er festekontrakt opprinnelig tinglyst 03.12.08/977575. Rettet iht. tgl. §18, HT 04.03.2010

Grunndata:
05.11.2007 - Dokumentnr: 893870 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 691/46623

Da diverse servitutter er fra før 1950 gjøres det oppmerksom på at megler har gjort undersøkelser i digitalarkivet. Pantobligasjonen er innhentet og gjennomgått, men er vanskelig å tyde. Interessenter kan få tilsendt pantebok ved å kontakte megler.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra Førde kommune på eiendommen. Denne er datert til 4 ulike datoer. Dette er 04.02.2010, 24.09.2008, 28.11.2009 og 11.12.2009.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til kombinert bolig- og næringsformål.

Kommuneplan:
Planid: 20130006
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan
Vedtaksdato: 28.05.2015
Plannavn: Kommuneplanen sin arealdel 2015 - 2027

Link til kommuneplan: http://webhotel2.gisline.no/gislinewebplan_1432/gl_planarkiv.aspx?planid=20130006

Arealformål:
Planid: 20130006
Oversiktsplanareal: Kombinert bebyggelse og anleggsformål
Arealbruksstatus: Nåværende
Områdenavn: BKB

Vei, vann og avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budkjema og budskjema finnes også i salgsoppgaven.

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Lånefinansiering

Webmegling har samarbeidsavtale med Sandnes Sparebank for formidling av finansiering. Ta kontakt med megler om du ønsker tilbud på dette.

Oppdragsnummer

1002919

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG
Siste generert: 30.03.2019 kl 00:36