Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Elgvegen 11B
ELVERUM

Elverum - Halvpart av tomannsbolig med sentral beliggenhet! 3 soverom | Garasje | ingen dok. avgift

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling ved Silje Lavik har gleden av å presentere Elgvegen 11B. Verdt å nevne: - Gode solforhold - Garasje - Stor solrik plen - Praktisk planløsning - Rolig og hyggelig nabolag - Nær offentlig transport - Ca. 3 km til Elverum sentrum - Kort vei til marka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter - Kort vei til barnehage og skole - Ingen dokumentavgift

BELIGGENHET

Velkommen til Elgvegen 11B. Boligen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde med kort avstand til både marka og sentrum. Det er gangavstand til blant annet dagligvarebutikk, barnehage og skole. Like ved boligen ligger Grundsetmarka med mange fine tur- og treningsområder. Her er det oppkjørte skiløyper, samt lysløype på vinterstid hvor det er aktiviteter med skikarusell for de yngste. På sommerhalvåret kan du ta beina fatt eller sette deg på sykkelsetet og velge mellom ulike stier og grusveger som strekker seg innover marka. Det er også kunstgressbane i umiddelbar nærhet. En spasertur på ca 10 min fra boligen finner du Terningen Arena som byr på forskjellige aktiverer som treningssenter, turnhall, klatrevegg m.m. Her arrangeres det også diverse kulturelle aktiverer som f.eks konserter og det er hjemmebanen for Elverum håndball. Bussforbindelse med holdeplass finner du like i nærheten av boligen. Bussholdeplassen rett ovenfor veien går direkte til sentrum. Det er også gangavstand til togstasjon og det tar ca. 4 min å gå til bussholdeplass hvor buss til Oslo/Gardemoen/Trysil stopper. Det er ca. 3 km til Elverum sentrum som byr på en rekke fasiliteter og servicetilbud som cafeer, butikker, restauranter, kino, bibliotek, bowlinghall, sykehus, kjøpesenter m.m.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  1.900.000,-
 • Totalpris:

  2.102.467,-
 • P-rom/BRA:

  130/147
 • Antall soverom:

  3
 • Byggeår:

  1959
 • Boligtype:

  Tomannsbolig
 • Eierform:

  Andel
 • Etasje:

  -
 • Tomteareal:

  4000

Eiendommen

Adresse

Elgvegen 11B
2406 ELVERUM

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Elverum
Gnr. 13
Bnr. 338

Eierform

Andel

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
Kjeller: 40 kvm BRA / 23 kvm P-rom
1.etg: 66 kvm BRA / 66 kvm P-rom
2.etg: 41 kvm BRA / 41 kvm P-rom

Leiligheten går over 3 plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
Kjeller: Vaskerom/fyrrom og trappegang
1.etg: Stue, peisestue, kjøkken, gang og entré
2.etg: Baderom, toalettrom, 3 soverom og gang

I tillegg medfølger 2 stk innvendig bod på ca. 17 kvm og garasje på ca. 14 kvm.

Byggeår

1959

Standard

Overflater:
Gulv med lakkert tregulv, belegg og laminat.
Vegger med malte plater, malt strietapet, panel, malt panel.
Himlinger med himlingsplater, malte plater, malt strietapet og panel.

Kjeller består av vaskerom/fyrrom og trappegang.

Vaskerom:
Gulv med betong, vegger med pusset/malt mur. Opplegg for vaskemaskin samt veggmontert dusj og vegghengt armatur for løs vaskekum.

1.etasje består av stue, peisestue, kjøkken, gang og entré.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med malte fronter og laminert benkeplate. Hvitevarene består av integrert koketopp og stekeovn samt kjøkkenskap i skapnisje. Veggflater over kjøkkenbenk med laminerte plater. Det er opplegg for vaskemaskin.

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til sofaseksjon med tilhørere møblement samt spisegruppe. Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse.

Peisestue:
Peisestuen er av god størrelse med plass til ønsket møblement. Fra peisestuen er det utgang til terrasseplatting og hage.

2.etasje består av baderom, toalettrom, gang og 3 soverom.

Baderom:
Baderom antatt fra ca 1970. Gulv med belegg, vegger med beleggsoppbrett og laminerte plater. Installasjoner med servant i innredning og dusjkabinett er av nyere dato. Oppvarming med stråleovn på vegg.

Toalettrom:
Gulv med beleggsfliser, vegger med malte plater. Installasjon med gulvmontert WC. Ingen etablert varmekilde.

Moderniseringer og påkostninger

2020 - Nytt laminat gulv i vindfang, gang, kjøkken og stue.
2017 - Byttet kjøkkeninnredning
2017 - Nytt dusjkabinett
2017 - Alle tak og vegger i 1.etasje samt vegger på 1 soverom og toalettrom ble malt
2017 - Vask og maling av utvendig boligmasse

- Opplyst om tilleggsisolering av yttervegger og kaldtloft samt ny kledning fra 2008.
- Taktekking fra ca 1960 på tilbygg, øvrig tekking opplyst fra 2008.

Tomt

Felles eiet tomt som er felles for borettslaget.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 743 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Knut Roger Furuseth:
Grunn og fundamenter: Byggegrunn fremstår som stedlige breelvavsetninger med høy sandsortering. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn.
Yttervegger: Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledningsbord. Delevegg mot garasje antatt utført med Siporex, påforet med gipsplate. Opplyst om etterisolering og nye kledningsbord etablert 2008.
Takkonstruksjoner: Saltakkonstruksjon med sperretak og takstoler, skråhimlinger mot langvegger.
Gulvsystemer: Gulv med lakkert tregulv, belegg og laminat.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Grunnmur: Enkelte overflater med mindre riss og lokale pusskader, omfanget vurderes uten byggteknisk forringelse av betydning. Tilstand grunnet elde.
Drenering: Det ble registrert noe løs puss mot syd på innsiden av kjellervegg. Tilstandsgrad grunnet elde og påviste forhold.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Kledningsbord med lokale oppsprekkinger og slitasje. Lokale felt med svertesopp på utsatte plasser, begrenset omfang. Tilstand grunnet elde og påviste forhold.
Vinduer og dører: Tilstandsgrad grunnet elde.
Takkonstruksjon: Lokale misfarginger ved undertak rundt pipegjennomføring, lokale skjolder i himling ved plassbygget skap i 2.etasje og tegn til elektrostatiske sotdeponeringer mot spikerhoder lokalt i skråhimling og loftsluke 2.etasje. Tilstandsgrad grunnet elde og påviste forhold.
Taktekking: Vindskier med noe vedlikeholdsbehov. Isbord med noe skjevheter. Tilstandsgrad grunnet elde ved taktekking over østre del.
Renner, nedløp og beslag: Renner med noe varierende fallforhold. Nedløp mot sør med varierende innfesting, bør utbedres. Maling på renner flasser på enkelte steder. Nedløp med deformasjoner grunnet frostspreng. Tilstand grunnet påviste forhold.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Trappevanger terrengtrapp plassert direkte på jomfruelig terreng utsatt for fuktskader. Terrengtrapp uten rekkverk/handløper. Gjenstående arbeid ved terrengtrapp. Terrasseplatting med lokale råteskader.
Piper og ildsteder: Tilstandsgrad grunnet elde.
Etasjeskillere: Gulvflater med noe skjevheter, omfanget vurderes som normalt. Ingen påvist svikt eller knirk av betydning.
Tegn til tidligere fuktpåvirkning etasjeskille over kjøkken, opplyst om tidligere vannlekkasje via utett våtrom.
Rom under terreng: Tilstandsgrad satt ut fra manglende tilkomst og generell problematikk vedr. krypekjellere.
Bad - 2.etasje: Baderommet er ikke utført med tetthet eller funksjon som tilfredsstiller krav til våtrom. Tilstand grunnet elde og påviste forhold.
Vaskerom - kjeller: Rommet anses ikke å oppfylle krav til våtrom med tetthet og ivaretagelse av lekkasjevann som tilfredsstiller dagens krav til våtrom. Tilstand grunnet elde og påviste forhold.
Toalettrom - 2.etasje: Noe løs innfesting av toalettet. Tilstand grunnet elde.
Innvendige overflater: Overflater som helhet med normal slitasjegrad alder tatt i betrakting. Tilstand grunnet elde.
Innvendige trapper: Overflater med normal slitasjegrad alder tatt i betraktning.
VVS: Enkelte rørkoblinger med noe irring. Funksjon og tilstand må vurderes av fagmann. Tilstand grunnet elde og påviste forhold.
Garasje: Platekledninger vegger/himling preget av fuktbelastning. Plater med tydelige deformasjoner og svartsopp. Tegn etter tidligere fuktinnsig fra tilstøtende terreng.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Boligoppvarming med el- og vedfyring.

Tidligere oljefyr er utkoblet, gjenstående arbeid med sanering av nedgravd oljetank og evt demontering av fyrkjele. Selger opplyser om at det er søkt til kommunen om å få sannere den slik den ligger og at dette et godkjent og kan dokumenteres. Påkostninger iht fjerning eller sanering av nedgravet oljetank må påregnes. Kommunens retningslinjer for rengjøring og deponering må følges.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerke

G - Gul
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Anskaffelse av husdyr skal godkjennes av styret etter en skriftlig henvendelse.

Selger opplyser om at det fra og med 30 juli skal åpnes ny riksveg 3 mellom Løten og Elverum som innebærer at mye av trafikken som normalt går forbi huset ikke vil gjøre det lenger når den nye riksvegen er åpnet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Velkommen til Elgvegen 11B.

Boligen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde med kort avstand til både marka og sentrum. Det er gangavstand til blant annet dagligvarebutikk, barnehage og skole.

Like ved boligen ligger Grundsetmarka med mange fine tur- og treningsområder. Her er det oppkjørte skiløyper, samt lysløype på vinterstid hvor det er aktiviteter med skikarusell for de yngste. På sommerhalvåret kan du ta beina fatt eller sette deg på sykkelsetet og velge mellom ulike stier og grusveger som strekker seg innover marka. Det er også kunstgressbane i umiddelbar nærhet.

En spasertur på ca 10 min fra boligen finner du Terningen Arena som byr på forskjellige aktiverer som treningssenter, turnhall, klatrevegg m.m. Her arrangeres det også diverse kulturelle aktiverer som f.eks konserter og det er hjemmebanen for Elverum håndball.

Bussforbindelse med holdeplass finner du like i nærheten av boligen. Bussholdeplassen rett ovenfor veien går direkte til sentrum. Det er også gangavstand til togstasjon og det tar ca. 4 min å gå til bussholdeplass hvor buss til Oslo/Gardemoen/Trysil stopper.

Det er ca. 3 km til Elverum sentrum som byr på en rekke fasiliteter og servicetilbud som cafeer, butikker, restauranter, kino, bibliotek, bowlinghall, sykehus, kjøpesenter m.m.

Parkering

Det er parkering i garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Selger opplyser om at det er stikkontakt i garasjen hvor el-bil kan lades.

Bebyggelse

Området består hovedsaklig av boligbebyggelse.

Økonomi

Prisantydning

1.900.000,-

Fellesgjeld

197.000,-

Omkostninger

480,- (Tinglysingsgebyr hjemmelsdokument)
480,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
207,- (Attestgebyr)
4300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))

Totalpris inkl omk

2.102.467,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 602.327,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 2.168.378,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Felleskostnader

4.000,-

Felleskostnader inkluderer

Kommunale avgifter, eiendomsskatt og forsikring.

Styreleder opplyser om at det jobbes med å differensiere eiendomsskatt og forsikring ettersom det er ulik boligmasse på andelene. Dette vil medføre at noen får høyere felleskostnader og andre gjerne litt mindre enn de har i dag.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånenummer: OBBK01-98207621285
Type: A
Restsaldo: 3.932.526,-
Restløpetid: 17 år og 1 mnd
Type rente: Flytende
Rente: 1,98%

Regnskap

Regnskapet for 2019 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 222 627,-.
Borettslaget har per 31.12.2019 disponible midler på kr. 664 684,-.

Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Sameie

Terningmoen Borettslag

Org.nr.

955840607

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres å sette seg inn i disse før budgivning.

Borettslagets forsikringsselskap

Tryg Forsikring

Polisenummer felles forsikring

6656001

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/brukstillatelse fra Elverum kommune.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til boligbebyggelse ifølge Elverum kommune.

REGULERINGSPLAN : Krysset RV V 25/3 /Grundsetvegen, krysset RV /25/RV 3 krysset RV 3/Grønnvegen samt områdene rundt Vestad skole og ved Basthjørnet.
PLAN NR: 1/1975

Eiendommen er i henhold til reguleringsplan regulert til frittliggende småhusbebyggelse. I tillegg er deler av tomten regulert til fortau og annen veigrunn - grøntareal.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fast lav pris kr 35 000Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Opptragstaker har krav på å få dekket alle påløpte kostnader til markedsføring, fotograf, offentlig informasjon etc., samt evt. bestilte tilleggstjenester og evt. påløpte gebyrer til forretningsfører.

Oppdragsnummer

1002520

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Silje Lavik

Eiendomsmeglerfullmektig

E: silje@webmegling.no

M: 93454043
Siste generert: 10.06.2020 kl 14:01