Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Brekkelia 3B
OSLO

Lys og arealeffektiv 1-roms leilighet. Lave felleskostnader, ingen dok. avgift eller forkjøpsrett.

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling ved Tommy Sirnes har gleden av å presentere Brekkelia 3B. Leiligheten ligger i et veletablert og ettertraktet boligområde med både nærhet til byen og marka. Det er et barnevennlig og hyggelig boligområde på Frysja, mellom Korsvoll og Kjelsås. Verdt å nevne: - Nytt gulv fra 2019 - Ingen forkjøpsrett og dokumentavgift - Lave felleskostnader - Egen bod i kjeller følger leiligheten

BELIGGENHET

Leiligheten ligger i et veletablert og ettertraktet boligområde med både nærhet til byen og marka. Det er et barnevennlig og hyggelig boligområde på Frysja, mellom Korsvoll og Kjelsås. Nærmeste dagligvare butikk Extra er en spasertur på ca 5 minutter fra leiligheten og man finner en rekke servicetilbud i nærområdet som blant annet Nydalen med Handelshøyskolen BI, restauranter, butikker m.m. For ytterligere forretninger og servicetilbud kan man dra til Storo, Tåsen eller Ullevål stadion. Treningssenter finner du på Storo og Ullevål. Eiendommen grenser til parkbeltet som går langs Akerselva og som fører en bilfritt helt ned til sentrum. Her er det også bademuligheter på sommerstid både innen få minutters gange eller på den populære badeplassen på Stilla en spasertur unna. Et av Oslos vakreste rekreasjonsområde sommer som vinter - Nordmarka innen 10 minutters gange. Med innfallsport fra Brekke kan du gå mil etter mil i markas unike løypenett. Lysløype fra Brekke til Låkeberget. Kort vei til Sognsvann og Idrettshøyskolen. Offentlig transport tar deg raskt og enkelt til sentrum med buss nr. 54 like utenfor døren til sentrum, nr. 25 til Majorstuen og nr. 51 til Nydalen. Alternativt trikk fra Kjelsås og T-bane fra Østhorn eller Nydalen.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  2.800.000,-
 • Totalpris:

  2.815.312,-
 • P-rom/BRA:

  27/27
 • Antall soverom:

  0
 • Byggeår:

  1957
 • Boligtype:

  Andelsleilighet
 • Eierform:

  Andel
 • Etasje:

  -
 • Tomteareal:

  1802

Eiendommen

Adresse

Brekkelia 3B
0882 OSLO

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Oslo
Gnr. 59
Bnr. 10

Eierform

Andel

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 27 kvm BRA / 27 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Gang, bad, stue/kjøkken, alkove.
I tillegg medfølger det en kjellerbod på ca. 2,5 kvm.

Byggeår

1957

Standard

Overflater:
Fliser på badet. Laminat på øvrige flater.
Overflater på innvendige vegger består av fliser på kjøkkenet og baderomsplater med flismønster på badet. Malte flater og malt mdf- panel forøvrig.
Malte flater i himling.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Hvitevarer består av innebygget stekeovn, integrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskapet.

Bad:
Badet er innredet med dusjnisje med innfellbar glassdør, gulvstående toalett og servant med underskap.

El-anlegg:
Sikringsskap i oppgangen med automatsikringer og jordfeilbryter.

Felles vaskeri i kjelleren.

Moderniseringer og påkostninger

2019: Selger har lagt nytt gulv

Tomt

Bortfester: Ringnes og Selvaag
Festeavgift: Kr. 16.500,- pr år
Dato for inngåelse av festekontrakt: 13.04.1957
Løpetid: 99 år
Regulering av festeavgift: Hver av partene har adgang til å kreve regulering av festeavgiften hver 10. år.

Tomtetype

Festet

Tomteareal

15 005 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Erik Øyum:
Grunn og fundamenter: Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn etter gjeldende byggeskikk fra byggeår.
Yttervegger: Oppført i bærende betongkonstruksjoner med platekledd fasade.
Takkonstruksjoner: Flatt tak.
Gulvsystemer: Fliser på badet. Laminat på øvrige flater.

Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Sanitærinstallasjoner: TG2 settes på ukjent oppbygging (fuktsikring på vegger etc.) og manglende dokumentasjon/opplysninger på utførelse. Badet fungerer som det skal i følge leieboer.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 første ledd nr. 3, har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Oppvarming

Peis, stråleovn på badet og elektrisk panelovn i stuen.

Energimerke

D - Rød
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Det er tillatt med dyrehold i følge husordensreglene til borettslaget, men dyr som sjenerer andre beboere må fjernes etter styrets anmodning. Beboere som anskaffer husdyr skal signere Erklæring om dyrehold. Brudd på erklæringen kan anses som mislighold. Hunder skal føres i bånd på borettslagets område.

Selger opplyser om at det har blitt oppdaget skjeggkre ved ett tilfelle i leiligheten (2016).
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport, og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og ettertraktet boligområde med både nærhet til byen og marka. Det er et barnevennlig og hyggelig boligområde på Frysja, mellom Korsvoll og Kjelsås. Nærmeste dagligvare butikk Extra er en spasertur på ca 5 minutter fra leiligheten og man finner en rekke servicetilbud i nærområdet som blant annet Nydalen med Handelshøyskolen BI, restauranter, butikker m.m. For ytterligere forretninger og servicetilbud kan man dra til Storo, Tåsen eller Ullevål stadion. Treningssenter finner du på Storo og Ullevål.

Eiendommen grenser til parkbeltet som går langs Akerselva og som fører en bilfritt helt ned til sentrum. Her er det også bademuligheter på sommerstid både innen få minutters gange eller på den populære badeplassen på Stilla en spasertur unna. Et av Oslos vakreste rekreasjonsområde sommer som vinter - Nordmarka innen 10 minutters gange. Med innfallsport fra Brekke kan du gå mil etter mil i markas unike løypenett. Lysløype fra Brekke til Låkeberget. Kort vei til Sognsvann og Idrettshøyskolen.

Offentlig transport tar deg raskt og enkelt til sentrum med buss nr. 54 like utenfor døren til sentrum, nr. 25 til Majorstuen og nr. 51 til Nydalen. Alternativt trikk fra Kjelsås og T-bane fra Østhorn eller Nydalen.

Adkomst

Ved å klikke på kartet i Finn-annonsen, vil du enkelt få tilgang til en ruteplanlegger fra din startdestinasjon og frem til boligen.
Det vil bli satt opp visningsskilt ved annonsert fellesvisning.

Parkering

Borettslaget har oppmerkede biloppstillingsplasser hvor det er mulighet for å kjøpe parkeringskort for parkering (førstemann-til-mølla-prinsippet) samt leie av garasjeplass.
Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Bebyggelse

Bebyggelsen i området består i hovedsak av lavblokker og eneboliger/ flermannsboliger.

Økonomi

Prisantydning

2.800.000,-

Fellesgjeld

9.845,-

Omkostninger

480,- (Tinglysingsgebyr hjemmelsdokument)
480,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
207,- (Attestgebyr)
4300,- (Boligkjøperforsikring (valgfritt))

Totalpris inkl omk

2.815.312,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 1.258.275,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 4.529.788,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Felleskostnader

1.802,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer trappevask, kabel-TV, felles byggforsikring, vaktmestertjenester, nedbetaling på fellesgjeld, kommunale avgifter, festeavgift, honorar til forretningsfører og generell drift og vedlikehold av borettslaget.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Styre ønsker å se på mulighetene for rehabilitering av rør og ventilasjon samt balkonger dette ikke vedtatt, men noe som de ønsker å se på.

Lånebetingelser fellesgjeld

Lånenr: OBBK01-98207369004
Restgjeld: 2.596.110,-
Andel av restgjeld: 9 845,-
Restgjeld per: 01.05.2020
Rentesats: 2,3%
Term. Per. År: 12
Type rente: Flytende
Restløpetid: 8 år 10 måneder

Regnskap

Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 273 339,-.
Borettslaget har per 31.12.2018 disponible midler på kr. 2 101 540,-.

Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Sameie

Brekkelia Borettslag Al

Org.nr.

946494747

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap. Dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. Man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen beregnet oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp), og manglende betal av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i disse før budgivning.

Borettslagets forsikringsselskap

Tryg Forsikring

Polisenummer felles forsikring

6646781

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Oslo kommune og fått opplyst følgende:
Det foreligger ferdigattest vedrørende ny fasadekledning datert 15.09.1989.
Det foreligger ferdigattest på Brekkelia 3A -E datert 27.03.1963.
Det foreligger ferdigattest på sammenslåing av leiligheter 2 etg. datert 08.08.1984.
Det foreligger ferdigattest på Endring/reparasjon av bygningstekniske installasjoner datert 08.12.2011

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Reguleringskart er inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen er regulert til Bolig m.tilh. anlegg ifølge Oslo kommune.
Eiendommen er regulert til offentlig kjørebane/veigrunn ifølge Olso kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fast lav pris kr 35 000
Megler på visning kr 1 950
Salgsoppgave print kr 1 950


Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Opptragstaker har krav på å få dekket alle påløpte kostnader til markedsføring, fotograf, offentlig informasjon etc., samt evt. bestilte tilleggstjenester og evt. påløpte gebyrer til forretningsfører.

Oppdragsnummer

1002420

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Tommy Sirnes

Eiendomsmeglerfullmektig

E: tommy@webmegling.no

M: 45103676
Siste generert: 13.05.2020 kl 17:04