Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Bygstadhaugane
BYGSTAD

UTSIKTEN | Innholdsrik enebolig på unik tomt med nydelig utsikt over Dalsfjorden!

KORT OM EIENDOMMEN

Velkommen til Bygstadhaugane! Dette er en innholdsrik enebolig med mye potensiale og sjarm. Eiendommen ligger på en unik, vestvendt tomt med nydelig utsikt over Dalsfjorden, Kapstadvika og nærområdet. Her kan du nyte utsikten frå altanen eller i den store hagen. Boligen går over to plan der det er muligheter for utleie av underetasjen, og innehar totalt 4 soverom Bygstad er kjent for sin rike natur med gode jakt- og fiskemuligheter som elven Gaula, som har Norges eldste laksetrapp. Her kan du kombinere en aktiv og moderne livsstil med tilgang til både fjord og fjell, kan blant annet nemne Storehesten. Nærområdet kan by på Tønna pub og kafè, nærbutikk, barneskole og en barnehage som nylig ble utbygget. Det er også vedtatt bygging av en ny idrettshall. Velkommen til en hyggelig visning!

BELIGGENHET

Velkommen til Bygstadhaugane! Boligen har en nydelig beliggenhet med flott utsikt til nærliggende område, Kapstadvika og Dalsfjorden. I Bygstad kan du kombinere en aktiv og moderne livsstil med tilgang til både fjord og fjell. Boligen ligger i praksis et steinkast frå Dalsfjorden og du har gang og sykkelavstand til alle daglige servicetilbud som to nærbutikker, Tønna pub og kafè, Bygstad barneskule (1-7 kl.) og Bygstad barnehage som nylig ble utbygget. Det er også vedtatt bygging av en ny idrettshall i tilknyting til skolen som blant annet skal romme innendørs fotballbane for 7-er fotball samt ulike friidrettsaktiviteter. Bygstad er kjent for sin rike natur med svært gode jakt- og fiskemuligheter som elven Gaula, som har Norges eldste laksetrapp og renner ut i Dalsfjorden. Bygden er omringet av flott turterreng og man kan blant annet nevne Storehesten på 1209 meter over havet som er et populært og kjent turmål i Sunnfjord. Det er et variert kultur og fritidstilbud med idrettslag, historisk skuespill som "Gaularspelet" og en aktiv revygruppe som hvert år har fremvisning av "Bygstadrevyen". Det er også et aktivt klatremiljø med egen innendørs buldrehall, samt et aktivt korps med namn "Bysgtad Brass" som årlig deltar på flere lokale arrangement og tilbyr korpsmusikk av høy kvalitet. Om du ønsker en spesiell opplevelse og en bedre middag med lokale råvarer kan du blant annet besøke Villa Åmot. Med andre ord er Bygstad et attraktivt bo og oppvekstområde av høy kvalitet som også ligger sentralt til i forhold jobb pendling. Det er kun 10 minutt til Førde Lufthamn Bringeland, 25 min til Førde, 15 min til Sande og 20 min til Dale og 45 min til Høyanger/Naustdal.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  2.300.000,-
 • Totalpris:

  2.358.722,-
 • P-rom/BRA:

  159/190
 • Antall soverom:

  4
 • Byggeår:

  1975
 • Boligtype:

  Enebolig
 • Eierform:

  Selveier
 • Tomteareal:

  1422
 • Tomteareal:

  Eiet

Eiendommen

Adresse

Bygstadhaugane
6977 BYGSTAD

Eiendomsbetegnelse

Kommune: GAULAR
Gnr. 122
Bnr. 30

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
Underetasje: 92 kvm BRA / 61 kvm P-rom
1.etg: 98 kvm BRA / 98 kvm P-rom

Leiligheten går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
Underetasje: Stue/kjøkken, bad, vindfang, gang, vaskerom og soverom.
1.etg: Stue, kjøkken, tre soverom, bad, gang, vindfang, trapperom og wc.

I tillegg medfølger et fyrrom, gang med trapperom, tre boder og en bod under terrassen samt en frittstående garasje.

Byggeår

1975

Standard

Boligens innvendige overflater har gulv med laminat, belegg og teppe. Veggene har trepanel, tapet, fuga sandsteinsmur og malte overflater på underlag av strie, plate, murpuss og panel. Himling har malte plater og panel.

Vi starter i 1. etasje. Kjøkkenet har innredning fra byggeår og har blitt oppgradert med nye fronter i senere tid. Her er det god plass til å innrede med spisegruppe. Stuen er av romslig størrelse med plass til å innrede både med spise- og sittegruppe. De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Her er det også montert vedovn som varmer godt på kjølige kvelder. Fra stuen er det utgang til sørvendt skiferterrasse på ca. 12 kvm der du kan nyte en nydelig utsikt utover nærområdet og fjorden.

Badet i 1. etasje har flislagt gulv og våtromslaminat på vegg, med standard fra byggeår. Innredningen består av toalett, servant med underskap og veggmontert dusj. I denne etasjen er det også ett wc som innehar toalett og servant.

Det er tre soverom i 1. etasje av romslig størrelse som innehar garderobeskap. Det ene soverommet har også utgang til altan på ca. 6 kvm.

Vi beveger oss ned i underetasjen. Her er stuen i åpen løsning med kjøkkenet med innredning av enkel standard fra byggeår. Badet har malt betonggulv, malte murpussa veggflater og delvis med brystning av flis. Innredningen består av toalett, servant og veggmontert dusj. Her er det også ett soverom med garderobeskap. I underetasjen er det også adkomst til hele fire boder, så det er rikelig med oppbevaringsplass. Her finner du også vaskerommet, som er av enkel standard med betonggulv og malte murpussa veggflater.

For utfyllende informasjon om boligens standard se verdi- og lånetakst som er vedlagt salgsoppgaven.

Tomt

Total størrelse på tomtene: 1 422,7m2
Gnr. 123 Bnr. 17: 201,4m2
Gnr. 122 Bnr. 56: 183,3m2
Gnr. 122 Bnr. 30: 1 038m2

Eiendommen ligger pent til på vestvendt tomt med nydelig utsikt til nærliggende boligområde, Kapstadvika og fjorden. Tomten er opparbeidet med gruslagt tunplass og hage med grøntareal og planter.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 422 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra verdi- og lånetakst utført av takstmann Bjarte Roska.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur av nopsamur, utført som engelsk holmur. Gulv mot grunn av betong.

Etasjeskiller:
Etasjeskille av trebjelkelag. Gulv i kjeller/underetasje av betong.

Yttervegger:
Yttervegger over grunnmuren av 4" bindingsverk med utvendig kledning av trepanel.

Takkonstruksjon:
Takkonstruksjon med saltakform og ventilert kaldloft, oppbygd av plassbygde takstolar. Taktekking av flere lag shingel med undertak av rupanel.

Vinduer og dører:
Vindu med trekarmer og 2-lags glass fra 1975 og 2005, samt noen vinduer i kjelleren med kobla rammer. Ytterdører er fra byggeår med malt overflater og glass. Terrasse-/altandører i treverk med malte overflater og 2-lags glass, i stuen i 1. etasje fra 2016 og i det ene soverommet fra byggeåret. Enkel plassbygd spiledør i boden under terrassen.

Terrasse/altan:
Sørvendt skiferterrasse. Altan i fasade vest er oppbygd av treverk med tekking av polyester.

Oppvarming:
Plassmurt peiskappe i stue med ettermontert vedovn.
CTC sentralvarmeanlegg for elektrisk og oljefyring, med radiatorer og med varmeslynger i del av våtrommene.
Skorstein av teglstein.
Luft til luft varmepumpe med to vifter.
Ventilasjonen er basert på naturleg ventilering.

VVS:
Sanitæranlegg med vannrør av kobber og avløpsrør i plast.

El-anlegg:
Skjult installasjon og fordelingstavle med automatsikringer i hovedhuset. I utleiedelen er det åpen installasjon og fordelingstavle med skrusikringer.

Under enkel visuell gjennomgang av bygningen ble følgende avvik registrert ut over naturlig aldring og slitasje, i følge takstmann:
- Fukt i deler av gulv i underetasje og nedre del av grunnmur og skorstein.
- Enkelte mindre riss i grunnmuren.
- Svertesopp i innvendige veggflater i soverommet i underetasjen.
- Bratt og smal trapp ned til underetasje.
- Det er ikke membran under gulvflisene i badet i 1. etasje og veggplatene i dusjsonen er fuktskadet. Våtrommene er av eldre standard med behov for rehabilitering.
- Fuktmerke og misfarging i taktroet rundt skorstein.
- Merkbare vibrasjoner i del av bjelkelaget på grunn av underdimensjonering - normalt for byggeåret. 1. etasje og underetasje er ikke avdelt som egne brannceller og kan ikke forventes å ha lydskillekonstruksjoner etter dagens krav.
- Råteskade i døren til bod under terrassen og i enkelte kledningsbord.
- Ekskrement etter mus i kaldloftet.
- Bygningen har sentralvarmeanlegg for elektrisk og oljefyring. Oljelageret er i jordtank av ukjent standard. Fossilt brennstoff skal utfasast innen 2020.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se verdi- og lånetakst som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedfyring, luft til luft varmepumpe med to vifter, CTC sentralvarmeanlegg for elektrisk og oljefyring med radiatorer og varmeslynger i del av våtrommene.

Energimerke

E - Lys grønn
E - gul
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Gårdsnr og bruksnr. 122/29 og 123/16 har bruksrett til veien som ligger på gårdsnr. og bruksnr. 123/17.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Velkommen til Bygstadhaugane! Boligen har en nydelig beliggenhet med flott utsikt til nærliggende område, Kapstadvika og Dalsfjorden.

I Bygstad kan du kombinere en aktiv og moderne livsstil med tilgang til både fjord og fjell. Boligen ligger i praksis et steinkast frå Dalsfjorden og du har gang og sykkelavstand til alle daglige servicetilbud som to nærbutikker, Tønna pub og kafè, Bygstad barneskule (1-7 kl.) og Bygstad barnehage som nylig ble utbygget. Det er også vedtatt bygging av en ny idrettshall i tilknyting til skolen som blant annet skal romme innendørs fotballbane for 7-er fotball samt ulike friidrettsaktiviteter.

Bygstad er kjent for sin rike natur med svært gode jakt- og fiskemuligheter som elven Gaula, som har Norges eldste laksetrapp og renner ut i Dalsfjorden. Bygden er omringet av flott turterreng og man kan blant annet nevne Storehesten på 1209 meter over havet som er et populært og kjent turmål i Sunnfjord. Det er et variert kultur og fritidstilbud med idrettslag, historisk skuespill som "Gaularspelet" og en aktiv revygruppe som hvert år har fremvisning av "Bygstadrevyen". Det er også et aktivt klatremiljø med egen innendørs buldrehall, samt et aktivt korps med namn "Bysgtad Brass" som årlig deltar på flere lokale arrangement og tilbyr korpsmusikk av høy kvalitet. Om du ønsker en spesiell opplevelse og en bedre middag med lokale råvarer kan du blant annet besøke Villa Åmot.

Med andre ord er Bygstad et attraktivt bo og oppvekstområde av høy kvalitet som også ligger sentralt til i forhold jobb pendling. Det er kun 10 minutt til Førde Lufthamn Bringeland, 25 min til Førde, 15 min til Sande og 20 min til Dale og 45 min til Høyanger/Naustdal.

Parkering

Parkering i garasje eller på eget tun.

Økonomi

Prisantydning

2.300.000,-

Omkostninger

Dokumentavgift: 57 500,-
Tinglysing pantedokument: 525,-
Tinglysing skjøte: 525,-
Attestgebyr: 172,-

Totalpris inkl omk

2.358.722,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 444.524,- pr. 2017
Formuesverdi sekundær 1.600.286,- pr. 2017

Info formuesverdi

Formuesverdi primærbolig: 444 524,- (2017)
Formuesverdi sekundærbolig: 1 600 286,- (2017)

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Verditakst

2.300.000,-

Kommunale avgifter

Kr. 13 963,- per år.
Kommunale avgifter blir fakturert kvartalsvis og inkluderer vann og avløp, renovasjon og feiing.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Info eiendomsskatt

Kr. 4 385,- per år. Eiendomsskatt blir fakturert sammen med de kommunale avgiftene.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

26.01.1976 - Dokumentnr: 353 - Erklæring/avtale
Vegvesenets betingelser vedtatt


15.10.1973 - Dokumentnr: 4360 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1430 Gnr:122 Bnr:8


15.10.1973 - Dokumentnr: 4360 - Bestemmelse om kloakkledning
Rettighet hefter i: Knr: 1430 Gnr: 122 Bnr: 8

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 15.10.1976.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et eldre boligområde som ble integrert i en ny reguleringsplan som ble vedtatt i 2011. Området er regulert til boliger.

Link til plan: https://www.gaular.kommune.no/_f/p1/i8c68b515-75bf-4f64-9a78-00432bb1f71d/ plankart_revisjon_e_1.pdf

Vei, vann og avløp

Offentlig til privat vei.

Eiendommen er tilkoblet offentlig vannverk via privat stikkledning, og privat avløpsanlegg med slamavskiller og kommunal tømming. Slamavskilleren er felles med naboeiendommen.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budkjema og budskjema finnes også i salgsoppgaven.

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Lånefinansiering

Webmegling har samarbeidsavtale med Sandnes Sparebank for formidling av finansiering. Ta kontakt med megler om du ønsker tilbud på dette.

Meglers vederlag

Provisjonsvederlag på 1,5% av salgssum. Dette utgjør kr. 34 500,- basert på estimert salgssum kr. 2 300 000,-.
Tilrettelegging på 7 500,-
Oppgjørsvederlag 5 000,-
Visning på 1 850,-
Markedsføring 8 500,-

Megler har også rett til å kreve dekning for sine utlegg.

Oppdragsnummer

1002419

Megler

Ansvarlig megler

Pål Anders Kårstad
Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 99233855
Epost: paal@webmegling.no

Medhjelper

Pål Anders Kårstad
Eiendomsmegler MNEF
Tlf: 99233855
Epost: paal@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG
Siste generert: 25.02.2019 kl 16:58