Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Fløsteinspollen 34
BJØRØYHAMN

Flott fritidseiendom med naust, beliggende på idylliske Bjorøy, kun 25 min. fra Bergen sentrum

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling presenterer: Flott fritidsbolig med naust, i dag brukt som fast bopel. Eiendommen ligger høyt med flott utsikt østover mot skipsleden fra syd inn mot Bergen. Vidstrakt utsikt mot flere av Byfjellene. Ca. 200 meter fra boligen til naust, enkel sti. Boligen holder jevnt over god standard. Vi nevner: -Ikea kjøkken med heltre benkeplate -Delvis fliselagt bad med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin - 2 store stuer med ildsted - Varmepumpe - Naust med flytebrygge - Store terrasser rundt boligen

BELIGGENHET

Eiendommen ligger flott til på Bjorøy, kun ca. 25 min. kjøring fra Bergen sentrum. Fra eiendommen er det kun 200 meter ned til naustet, enkel farbar sti. Det er meget gode turmuligheter direkte fra eiendommen, både til lands og vanns. Fra eiendommen er det pen utsikt mot Byfjorden og videre østover mot Byfjellene. Sol fra tidlig morgen til ca. kl. 21 midtsommers.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  2.750.000,-
 • Totalpris:

  2.830.427,-
 • P-rom/BRA:

  100/120
 • Antall soverom:

  3
 • Byggeår:

  1943
 • Boligtype:

  Fritidseiendom
 • Eierform:

  Selveier
 • Tomteareal:

  1681.5
 • Tomteareal:

  Eiet

Eiendommen

Adresse

Fløsteinspollen 34
5177 BJØRØYHAMN

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Øygarden
Gnr. 50
Bnr. 123

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Boligen går over 2 hovedplan + kjeller og inneholder:
U.etg.: kjellerrom
1.etg: entre, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom, bod
2.etg: stue, soverom.
Naust med åpent bruksrom

Byggeår

1943

Standard

Boligen har normalt god standard og framstår i dag med kvaliteter tilpasset å bruke eiendommen som fast bopel. Kjøkken fra Ikea med lyse profilerte skapfronter. Bad med fliser på gulv, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. 2 store stuer, begge med ildsted. Naust med landgang til flytebrygge.
Følgende elementer har i vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3: Drenering, kjellerdør, vinduer med enkeltglass. Se for øvrig full tilstandsrapport utført av Henne Takst samt selgers egenerklæring, begge vedlagt salgsprospekt.

Moderniseringer og påkostninger

Det er gjort utstrakte påbygninger og oppgraderinger på eiendommen på 90 og begynnelsen av 2000 tallet. Senere år er boligen malt i 2018-19

Tomt

Skrånende tomt som er opparbeidet og beplantet. Flere terrasser rundt eiendommen, slik at en enkelt kan følge solgangen.
Sti ned til naustet, hvor det er landgang til egen flytebrygge. Tomten rundt naustet har bnr. 192 og er ca. 50 kvm.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

1 682 kvm

Byggemåte

Betong/naturstein/murkonstruksjoner, forøvrig reisverk i tre. Se vedlagte tilstandsrapport utført av Henne Takst.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til fritidsboligformål.

Oppvarming

Elektrisk, varmekabler, luft til luft varmepumpe. Vedovn.

Energimerke

G - Gul
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert, medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til på Bjorøy, kun ca. 25 min. kjøring fra Bergen sentrum. Fra eiendommen er det kun 200 meter ned til naustet, enkel farbar sti. Det er meget gode turmuligheter direkte fra eiendommen, både til lands og vanns. Fra eiendommen er det pen utsikt mot Byfjorden og videre østover mot Byfjellene. Sol fra tidlig morgen til ca. kl. 21 midtsommers.

Adkomst

Følg veien fra Alvøen i retning Haakonshella. Ta av mot Bjorøy og følg veien over til øyen. Ta 1. vei til venstre; Fløsteinspollen og følg denne noen hundre meter til en kommer til bom. Boligen ligger da opp til venstre like etter bommen.

Parkering

Godt med plass for flere biler på tomten.

Bebyggelse

Området består av både fritidseiendommer og boligeiendommer. I hovedsak frittliggende bebyggelse

Offentlig kommunikasjon

Bussforbindelse i hovedvei, ca. 400 meter fra eiendommen

Barnehager og skoler

Både skole og barnehage på Bjorøy, ca. 1 km. fra eiendommen

Økonomi

Prisantydning

2.750.000,-

Omkostninger

68.750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum 2 750 000,-))
585,- (Tinglysingsgebyr skjøte)
585,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
207,- (Attestgebyr)
10.300,- (Boligkjøperforsikring Søderberg & Partners (valgfritt))

Totalpris inkl omk

2.830.427,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 420.745,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

15.05.1943 - Dokumentnr: 1665 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4626 Gnr:50 Bnr:9


04.11.1953 - Dokumentnr: 8640 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4626 Gnr:50 Bnr:192


01.01.2020 - Dokumentnr: 127319 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1246 Gnr:50 Bnr:123


Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for hele eiendommen, kun for påbygg av 2.etg. Denne er datert. 19.06.2015. I tillegg finnes godkjent byggeløyve på naust datert 12.09.96

Regulerings- og arealplaner

Området er avsatt til fritidsbebyggelse jmf. gjeldende kommuneplan for Øygarden.

Vei, vann og avløp

Privat stikkvei til offentlig vei, privat stikkledning til offentlig vann, privat kloakk til septiktank.
Det pågår en prosess med oppstart av veilag mtp. drift og vedlikehold av private stikkveier i området.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fast lav pris kr 35 000

Megler på visning: kr. 1.950,- pr. stk.
Salgsoppgave print: kr. 1.950,-
WM ads - digital markedsføring: kr. 7.500,-Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Opptragstaker har krav på å få dekket alle påløpte kostnader til markedsføring, fotograf, offentlig informasjon etc., samt evt. bestilte tilleggstjenester og evt. påløpte gebyrer til forretningsfører.

Oppdragsnummer

1002220

Megler

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Are Hovland

Eiendomsmegler MNEF

E: are@webmegling.no

M: 92802934
Siste generert: 30.04.2020 kl 21:23