Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Svelvikveien 940
SVELVIK

Innholdsrikt landsted med fantastisk panoramautsikt | Umiddelbar nærhet til sjø og strand

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling ved Tommy Sirnes har gleden av å presentere Svelvikveien 940. Eiendommen er registrert i 1964, Det foreligger ingen dokumentasjon på faktisk byggeår. Det ble i 1987 godkjent tilbygg/ ombygging av hytten, og ifølge selger oppgradert i 1994. i 2008 ble det godkjent tilbygg terrasse. Verdt å nevne: - Anneks, grillhytte og verksted - 85 kvm terrasse - Kjøkken oppgradert i 2014 - Nytt alarmanlegg - El-anlegg oppgradert i 2020 - Grillhytte oppført i 2008 med 20 sitteplasser - Stor og pent opparbeidet tomt på 2 420 kvm - Usjenert beliggenhet med panoramautsikt over Drammensfjorden Annekset er per dags dato utleid med 2 måneders oppsigelsestid. Nåværende leietakere har ønske om å fortsette leieforholdet. (Annekset er ikke godkjent for utleie)

BELIGGENHET

Eiendommen ligger østvendt med en fin og usjenert beliggenhet i landlige omgivelser i Nesbygda. Boligen har en fantastisk panoramautsikt over Drammensfjorden med umiddelbar nærhet til sjø og strand. Nesvang båthavn ligger også like ved og det er mulighet for å leie bryggeplass som ligger 3 min. gange fra eiendommen. Området har gode turmuligheter med marka som nærmeste nabo. For daglige fasiliteter er det ca. 8 min. kjøring til Svelvik sentrum og ca. 15 min til Drammen. Her finner du blant annet serveringssteder, butikker, lege, skole og barnehage. Man kan også ferdes med kollektivtransport. Kort vei til badeplass, skøyte- og fotballbane og tennisklubb.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  4.655.000,-
 • Totalpris:

  4.783.052,-
 • P-rom/BRA:

  131/201
 • Antall soverom:

  3
 • Byggeår:

  1964
 • Boligtype:

  Fritidseiendom
 • Eierform:

  Selveier
 • Tomteareal:

  2420.9
 • Tomteareal:

  Eiet

Eiendommen

Adresse

Svelvikveien 940
3060 SVELVIK

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Drammen
Gnr. 333
Bnr. 50

Eierform

Selveier

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje:

Fritidsbolig:
Kjeller: Arealet i krypkjeller er ikke målbart og er ikke en del av primærrom.
1.etg: 80 kvm BRA / 78 kvm P-rom

Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 2 kvm.

Anneks:
1.etg: 69 kvm BRA / 53 kvm P-rom

Annekset går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Stue og kjøkken i åpen løsning, soverom og bad.
I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 16 kvm.

Garasje:
1.etg: 30 kvm BRA / 0 kvm P-rom

Verksted:
1. etg: 12,9 kvm BRA / 0 kvm P-rom

Grillhytte:
1. etg: 10 kvm BRA / 0 kvm P-rom

Byggeår

1964

Standard

Fritidsbolig:

Overflater:
På vegg er det malt panel og malte flater.
I himling er det malt panel.
På gulv er det laminat, fliser og tregulv.

Bad:
Helfliset bad med varmekabler i gulv og hvitlasert panel i tak med downlights. Rommet er innredet med dusjhjørne, toalett, servant og servantskap.

Kjøkken:
Praktisk kjøkken med profilert innredning. Hvitevarene består av integrert ovn og oppvaskmaskin. Mellom over- og underskap er det lagt fliser.

El-anlegg:
El-anlegget er oppgradert i 2020 og innehar sikringsskap med automatsikringer. Noe åpent og noe skjult el-anlegg.

VVS:
Varmtvannstank på 200 liter plassert i bod, 140 liter varmtvannstank plassert i annekset samt varmepumpe på begge steder som er montert i 2015.

Anneks:
Laminat på gulv i stue, kjøkken og soverom. I stuen er det innredet en kjøkkenkrok med laminat innredning. Badet har flislagt gulv med varmekabler og er innredet med dusjkabinett, toalett og servant med servantskap. Varmtvannsbereder 140 liter er plassert på bad.

Verksted:
Verkstedet var opprinnelig en kiosk som ble kjøpt i 2014 og er i dag innredet som verksted/lager.

Grillhytte:
Grillhytten er oppført i 2008 med sitteplasser til 20 stk og sengeplass til 5 stk, med bålpanne i midten.

Tomt

Eiet tomt. Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og trær samt et lite areal til grønnsaksdyrking. Noe asfalt i i adkomstvei og gruset parkeringsplass. Tomten skråner litt med plattinger som er tekket med skifer samt en stor dam, hvor nåværende eier har noen sjeldne fisker med eget renseanlegg.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

2 421 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra verdi- og lånetakst utført av takstmann Truls Iversen.

Fritidsbolig:
Grunn og fundamenter:
Grunnmur på fjell, leca og noe steinmur. Støpt gulv i krypkjeller samt noe bart fjell.
Deler av grunnmuren er fra 1964. Det har blitt revet litt av grunnmuren og bygget resten av muren å hytten i 1996 samt oppgradert i 2008.

Yttervegger:
Veggkonstruksjon i bindingsverk. Stående kledning.

Takkonstruksjoner:
Saltak tekket med planjaplater. Undertak av bord. Renner og nedløp i plastbelagt stål.

Anneks:
Grunn og fundamenter:
Oppført på ringmur og pilarer.

Yttervegger:
Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning.

Takkonstruksjoner:
Saltak tekket med planjaplater.

For utfyllende informasjon om byggene se verdi- og lånetakst som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Nåværende leieforhold i annekset:
Tidsubestemt leieavtale med 2 måneders oppsigelsestid.
Boligen blir leid ut for 9 500,- i måneden.
Det er ikke avtalt et depositum.
Husleien inkluderer strøm, tv og internett.
Leiekontrakten kan sees hos meglerforetaket.
(Annekset er ikke godkjent for utleie)

Oppvarming

Varmekabler, panelovn, varmepumpe og vedfyring.

Energimerke

E - Lys grønn
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Gnr. 333 bnr. 17 har veirett over eiendommen.
Selger opplyser at det foreligger en søknad om bruksendring på boligen fra fritidsbolig til helårsbolig. (Under behandling)

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt takstrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra takstrapporten, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Boligen er ikke tilknyttet offentlig kloakkering, Kommunen vil fatte vedtak om hvorvidt området skal underlegges offentlig kloakkering om noen år. Det er ikke fastsatt noe konkret tid når dette vil skje. Det vil komme en fremtidig kostnad knyttet til eiendommen. Denne kostnaden vil tilfalle ny kjøper.

Når vedtak fattes vil en av to scenarioer foreligge.
1.Det etableres kommunal kloakkering med den konsekvens at alle eiendommer i området får pålegg om å bygge felles tilknytningsledninger i privat regi frem til definert oppsamlingspunkt for spillvann. Denne delen av anlegget vil være for egen regning i tillegg til en kommunal tilknytningsavgift. Dette tiltaket blir en relativt rimelig fellesløsning fordelt på alle eiendommer.
2.Det etableres ikke kommunal kloakkering med den konsekvens at alle eiendommer i området, hver for seg eller sammen, må søke å få etablert godkjent privat spillvannsløsning med rensing lokalt. Dette vil være en noe dyrere og mer omfattende løsning.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Det er foretatt radonmåling i soverom og stue/kjøkken i anneks i 2010. Verdiene var 143 i soverom og 114 i stue/kjøkken som er under grenseverdiene.

Området

Beliggenhet

Eiendommen ligger østvendt med en fin og usjenert beliggenhet i landlige omgivelser i Nesbygda. Boligen har en fantastisk panoramautsikt over Drammensfjorden med umiddelbar nærhet til sjø og strand. Nesvang båthavn ligger også like ved og det er mulighet for å leie bryggeplass som ligger 3 min. gange fra eiendommen. Området har gode turmuligheter med marka som nærmeste nabo. For daglige fasiliteter er det ca. 8 min. kjøring til Svelvik sentrum og ca. 15 min til Drammen. Her finner du blant annet serveringssteder, butikker, lege, skole og barnehage. Man kan også ferdes med kollektivtransport. Kort vei til badeplass, skøyte- og fotballbane og tennisklubb.

Parkering

Parkering i garasje eller på eiendommens tun.

Økonomi

Prisantydning

4.655.000,-

Omkostninger

116 375,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum 4 900 000,-))
585,- (Tinglysingsgebyr skjøte)
585,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
207,- (Panteattest)
10 300,- (Boligkjøperforsikring Søderberg & Partners (valgfritt))

Totalpris inkl omk

4.783.052,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi sekundær 61.205,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Verditakst

5.200.000,-

Info eiendomsskatt

Eiendommer i Drammen kommune er fritatt for eiendomsskatt.

Forsikringsselskap

Fremtind/DNB

Polisenummer

3112519

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

16.10.1965 - Dokumentnr: 2297 - Erklæring/avtale
BESTEMMELSE OM VEIVEDLIKEHOLD


16.07.1964 - Dokumentnr: 1619 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3005 Gnr:333 Bnr:17


22.05.2008 - Dokumentnr: 409712 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere


26.08.2010 - Dokumentnr: 637133 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2020 - Dokumentnr: 321155 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0711 Gnr:33 Bnr:50

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest fra opprinnelig byggeår i følge Drammen kommune. Det foreligger dog godkjent søknad om tilbygg og ombygging datert 15.09.1987. Dette ligger vedlagt salgsoppgaven.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til boligformål ifølge Drammen kommune.

Kommuneplan:
Id: 071120130002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2015-2027
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 07.09.2015

Oppgitte delarealer viser planinformasjon på eiendommen iflg. Drammen kommune:
Delareal: 59 kvm
KPHensynsonenavn: H370
KPFare: Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler)

Delareal: 2 421 kvm
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende

Vei, vann og avløp

Privat vei.
Privat borevann med ny pumpe i brønn i 2015.
Privat avløp (tank) deles med nabo og tømmes hvert år samt kostnadene med vedlikehold og brøyting av vei deles. Selger opplyser om en kostnad på 2 000,- kr på hver årlig.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. I forbindelse med tegning av boligselgerforsikring har selger utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til: 0,-.

Oppdragsnummer

1002020

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Tommy Sirnes

Eiendomsmeglerfullmektig

E: tommy@webmegling.no

M: 45103676
Siste generert: 21.04.2020 kl 16:47