Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Holmliveien 8
OSLO

4-roms endeleilighet i høy 1. etg med sentral beliggenhet - varme og varmtvann inkl. i felleskost.

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling ved Tommy Sirnes har gleden av å presentere Holmliveien 8. Verdt å nevne: - Gode solforhold - 3 soverom - Selveierleilighet - Balkong på ca. 6,8 m2 - Rolig og barnevennlig område - Kort vei til et rikt utvalg av fasiliteter og turområder - 5 min gange til busstopp - 3 min gange til Holmlia senter

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i rolig og meget barnevennlig boligområde på Holmlia i Oslo. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter, alpinanlegg og tennisanlegg. Holmlia har et bredt tilbud for barn og unge med bl.a. en tradisjonsrik innebandyklubb, kommunal fritidsklubb, flere arenaer for organisert idrett, samt svømmehall og idrettshall. Søndre Aas gård og Miljøsenter er en hyggelig besøksgård med blant annet rideskole. Rush trampolinepark har åpnet på Holmlia! Her kan du øve på hopp og triks, kaste deg ut i skumgroper fra høye tårn, spille basket- eller kanonball på trampolinebane og kjempe som en gladiator. Her utfordres alle, uansett alder og nivå. På Grønliåsen finner du lysløype, løypenett til Østmarka og muligheter for turorientering, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter. I tillegg er det kort vei til kyststi, populære Hvervenbukta og andre idylliske badesteder langs Oslofjorden.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  2.990.000,-
 • Totalpris:

  3.154.306,-
 • P-rom/BRA:

  69/69
 • Antall soverom:

  3
 • Byggeår:

  1956
 • Boligtype:

  Eierseksjon
 • Eierform:

  Eierseksjon
 • :

 • :

Eiendommen

Adresse

Holmliveien 8
1252 OSLO

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Oslo
Gnr. 191
Bnr. 81
Snr. 4

Eierform

Eierseksjon

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 69 kvm BRA / 69 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: entré, bad, kjøkken, stue og tre soverom.

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 5,4 kvm i kjeller samt en bod på ca. 6,14 kvm gulvareal på loft.

Byggeår

1956

Standard

Overflater:
Gulv har fliser på bad og kjøkken, gjennomgående laminat på øvrige rom.
På vegg er det fliser på bad, fliser og malte plater på kjøkken, tapet og malte plater/mur i øvrige rom.
I himling er det malte plater på bad, malte plater/mur i øvrige rom.

Bad:
Helfliset bad med varmekabler i gulv. Badet ble rehabilitert i 2014 med blant annet nytt gulvsluk med klemring for foliemembran samt hjelpesluk som rennesluk i dusjsonen. Røropplegg for kjøkken og bad ble montert nytt i forbindelse med badet i 2014 henhold til tidligere eier. Rommet er innredet med servant og servantskap, speilskap, vegghengt toalett og dusjsone og fordelingsskap til rør-i-rør.
Kjøkken:
Flott og praktisk kjøkken med folierte fronter med trestruktur. Overskapene har lyse, glattlakkerte fronter og to vitrinefronter fra Ikea. Benkeplaten er lakkert heltre. Mellom over-og underskapene er det lagt fliser. Hvitevarene er integrert og består av ny Miele stekeovn med induksjonstopp fra 2020, oppvaskmaskin og kaffemaskin. Kjøleskap med frysedel er frittstående og følger med i handelen. På kjøkkenet er det laget nisje for vaskemaskin og tørketrommel.

VVS:
Leiligheten har naturlig avtrekk. På bad er det elektrisk avtrekksvifte som er montert i 2018. Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg. Radiatorer fra byggeår. Varmt forbruksvann via fjernvarmeanlegg. Felles avløpsopplegg i sameiet fra byggeår.

El-anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer som er plassert i trappeoppgang. Hovedsikringen er på 40 ampere. Kursbetegnelsen i sikringsskapet stemmer ikke med virkeligheten og forholdet bør utbedres.

Tomt

Eiet tomt som er skrående mot sydvest. Fellesområdet er pent opparbeidet med plen, blomster, prydbusker, trær, lekeplass, sittegrupper og asfalterte internveier med bom til indre boområde.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

3 252 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Pål Andreas Rønning.
Grunn og fundamenter:
Fundamentert med betong til antatt faste masser, fjell.

Yttervegger:
Murkonstruksjon forblendet med teglstein. Dekker/etasjeskillere i armert betong.

Takkonstruksjoner:
Saltakkonstruksjon i tre tekket med takpanner.
Tilstandsgraden definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.

Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
TIlstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Vinduer og dører:

TG 2 er satt med tanke på alder på 2-lags isolerglass vinduer fra ukjent år samt alder og beskrevet bruksslitasje på dør mot fellesareal, baderomsdør er fuktpåvirket i form av svelling i nedkant og at enkelte dører er preget av bruksslitasje.

Kjøkken:
TG 2 er satt med tanke på alder på kjøkkeninnredningen og at kjøkkeninnredningen er stedvis preget av bruksslitasje.

Innvendige overflater:
TG 2 er satt med tanke på stedvis svikt i laminatgulv, laminatgulv har stedvis løftet seg noe i laminatskjøter og har enkelte slagskader, sprekk i en
gulvflis samt slagskade i en gulvflis på kjøkken, vertikal sprekkdannelse i vegghjørne mot rørkasse i ett soverom og at enkelte overflater i leiligheten
er preget av bruksslitasje og slagskader.

VVS:
TG 2 er satt med tanke på alder på soil avløpsopplegg- og radiatorer fra byggeår.

Følgende har fått tilstandsgrad 3:
Diverse utstyr:
TG 3 er satt med tanke på funksjonsfeil ved at dørtelefon med åpner ikke fungerte på befaringsdag.

For utfyllende informasjon om boligens tilstand se tilstandsrapport som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det følger imidlertid av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Radiator med fjernvarme i alle rom utenom bad som har varmekabler.

Energimerke

G - Mørk grønn
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

Selger har oppdaget enten sølvkre eller skjeggkre på badegulv og kjøkkengulv. Det er ikke blitt utført tiltak.

Det følger med en ny servant som er den samme som på bad, med i handelen.

Selger opplyser at vinduer og balkongdør bør smøres ca. annethvert år. På et av soveromsvinduene går ikke håndtaket helt opp, men det virker likevel.

Det har vært lekkasje fra badet i leiligheten over en gang, men det har ikke blitt skade av lekkasjen. Rørleggerfirma skal kontaktes om det skjer igjen (se egenerklæring).

På grunn av utbygging av Holmlia senter er det midlertidig godtatt at renovasjon og utrykning kan kjøre på sameiets vei til neste boligsameie

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.
Arealopplysninger om P-rom/S-rom/BRA/BTA m.v. er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at klassifiseringen av arealer er gjort i samsvar med NS3940 med rominndeling fra tilstandsrapport, dagens faktiske bruk av rom er derfor lagt til grunn uavhengig av om bruken er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Eiendommen ligger i rolig og meget barnevennlig boligområde på Holmlia i Oslo. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter, alpinanlegg og tennisanlegg.

Holmlia har et bredt tilbud for barn og unge med bl.a. en tradisjonsrik innebandyklubb, kommunal fritidsklubb, flere arenaer for organisert idrett, samt svømmehall og idrettshall. Søndre Aas gård og Miljøsenter er en hyggelig besøksgård med blant annet rideskole.

Rush trampolinepark har åpnet på Holmlia! Her kan du øve på hopp og triks, kaste deg ut i skumgroper fra høye tårn, spille basket- eller kanonball på trampolinebane og kjempe som en gladiator. Her utfordres alle, uansett alder og nivå.

På Grønliåsen finner du lysløype, løypenett til Østmarka og muligheter for turorientering, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter. I tillegg er det kort vei til kyststi, populære Hvervenbukta og andre idylliske badesteder langs Oslofjorden.

Parkering

Seksjonen leier parkeringsplass (200kr i mnd), som blir bevilget etter søknadsordning fra sameiet. Leien til parkeringsplass kan følge med til ny eier om det er ønskelig. Da tilkommer det et gebyr på kr. 987,- i overførelsesgebyr. Ellers er det parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Økonomi

Prisantydning

2.990.000,-

Fellesgjeld

81.079,-

Omkostninger

74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum 2 990 000,-))
585,- (tinglysing pantedokument)
585,- (tinglysing skjøte)
207,- (pantattest)
7 100,- (boligkjøperforsikring Søderberg & Partners (frivillig))
----------------------------------------------------------
83 227,- (omkostninger totalt gitt salgspris til prisantydning)
----------------------------------------------------------
3 073 227,- (totalpris inkl. omkostninger)

Totalpris inkl omk

3.154.306,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 741.496,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 2.669.386,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette av eier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Felleskostnader

5.050,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, felles byggforsikring, fiber, varmtvann og fyring, vaktmestertjenester, trappevask og renter og avdrag på fellesgjeld.

Lånebetingelser fellesgjeld

Bank: DNB
Restgjeld: 81 079,-
Restgjeld per: 01.04.2020
Rentevilkår: 4% flytende
Restløpetid: 5 år og 4 mnd.
Termin per år: 12

Info om fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Styreleder opplyser at det kan bli en økning i fellesutgifter på grunn av renoveringsprosjekter, men at ingenting er vedtatt og skal vurderes i årsmøte. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Regnskap

Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 1 108 133,-.

Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Legalpant

Sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G, jf. Eierseksjonsloven §31 (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt — pr 2020

Info eiendomsskatt

Det er ikke eiendomskatt på eiendommen i 2020.

Sameie

Holmlia Boligsameie

Org.nr.

982703670

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter for sameiet ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i disse før budgivning.

Sameiets forsikringsselskap

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU

Polisenummer felles forsikring

1427549

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

09.12.1983 - Dokumentnr: 38918 - Erklæring/avtale
PANTERETT TIL SAMEIET
SOM SIKKERHET FOR FELLESUTGIFTER
FOR:NOK 50,000
MED PRIORITET ETTER 80% AV SEKSJONENS VERDI


09.12.1983 - Dokumentnr: 38918 - Best om garasje/parkering
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Overført fra: Knr:0301 Gnr:191 Bnr:81
Gjelder denne registerenheten med flere


09.12.1983 - Dokumentnr: 38918 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/12
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 12 SEKSJONERFerdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Oslo kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger ferdigattest vedrørende endring/reparasjon av bygningstekniske installasjoner datert 27.09.2012.
Det foreligger ferdigattest vedrørende fasadeendring datert 29.11.2001.
Det foreligger ferdigattest vedrørende endring av inngangsparti m.m datert 13.02.1980
Det foreligger ferdigattest vedrørende nybygg datert 18.11.1960.
Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til boligformål ifølge Oslo kommune.

Ifølge reguleringsplan S- 2449 er området regulert til byggeområde for boliger, tomt for off.bygninger, tomt for næringsvirksomhet, friområder, trafikkområder m.m

I forbindelse med oppføring av nye bygg/gjennomføring av tiltaket kan/vil det forekomme byggestøy, støv og tilhørende ulemper i en byggeperiode. Se vedlagt reguleringskart.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fast lav pris kr 35 000
Megler på visning kr 1 950 pr stk


Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Opptragstaker har krav på å få dekket alle påløpte kostnader til markedsføring, fotograf, offentlig informasjon etc., samt evt. bestilte tilleggstjenester og evt. påløpte gebyrer til forretningsfører.

Oppdragsnummer

1001920

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Tommy Sirnes

Eiendomsmeglerfullmektig

E: tommy@webmegling.no

M: 45103676
Siste generert: 17.04.2020 kl 17:13