Gi Bud
Bildegalleri
Informasjon
Kontakt

Digital Salgsoppave

Gardsstølsvegen 28
FØRDE

VIEBØEN | 4-roms endeleilighet i solrikt og attraktivt område med garasje

KORT OM EIENDOMMEN

Webmegling ved Torgeir Glomnes har gleden av å presentere Gardsstølsvegen 28. Verdt å nevne: - Arealeffektiv leilighet med 3 soverom. - 2,6 meter takhøyde i stue og kjøkken. - Sørvendt altan på ca. 10 kvm. - Pent opparbeidet fellesareal med lekeplass og grøntareal. - Eksklusiv bruksrett til parkeringsplass i garasjeanlegg. - Gang- og sykkelvei til Førde sentrum. - Gangavstand til skole, barnehage, dagligvarebutikk og flotte turområder.

BELIGGENHET

Leiligheten ligger fint og solrikt til på Viebøen i Førde. Det er gangavstand til barnehage, skole, høyskole, dagligvarebutikk og sykehus. Ca 3 km til sentrum som også har gang- og sykkelvei. Det er gode bussforbindelser med avganger 1-2 ganger i timen, med holdeplass like ved leiligheten. Liker du deg i skog og mark er det kort vei til flere populære turområder som Viefjellet, Soleide og Dagsturhytta. Det er også et bredt aktivitetstilbud i området for store og små, som innendørs sandvolleyballbane, klatrevegg i Sandhallen, ridebane på Tefre, fotballbaner og lekeplasser for å nevne noe.

NØKKELINFORMASJON

 • Prisantydning:

  3.600.000,-
 • Totalpris:

  3.698.477,-
 • P-rom/BRA:

  76/79
 • Antall soverom:

  3
 • Byggeår:

  2012
 • Boligtype:

  Eierseksjon
 • Eierform:

  Eierseksjon
 • :

 • :

Eiendommen

Adresse

Gardsstølsvegen 28
6812 FØRDE

Eiendomsbetegnelse

Kommune: Sunnfjord
Gnr. 43
Bnr. 315
Snr. 70

Eierform

Eierseksjon

Areal og innhold

Areal og fordeling pr etasje
2.etg: 79 BRA / 76 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
2.etg: Stue/kjøkken, tre soverom, bad/vaskerom og entre/gang.

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 3 kvm og 1 stk ekstern bod på ca. 5 kvm samt 1 stk fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

Byggeår

2012

Standard

Leiligheten har normalt god standard og har lite bruksslitasje i forhold til alderen.

På gulv er det parkett, på vegg er det malte, slette overflater og himling har malte plater. Det er gjennomgående spotter i himling i alle rom utenom soverom. Takhøyden i stue/kjøkken er på 2,6 meter som gir en luftig og åpen romfølelse. Fra stuen er det utgang til sørvendt altan på ca. 10 kvm. Her er koblingsboksen for gass med uttak plassert.

Kjøkkenet har innredning fra Sigdal med hvite, slette fronter og laminat benkeplate. Hvitevarene er integrert og består av stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med frysedel. Mellom benkeplate og overskap er det lagt glassplate.

Bad/vaskerom har flislagt gulv og våtromspanel på vegg. Rommet er innredet med toalett, dusj med svingdører, baderomsinnredning med servantplate og benkeplate over varmtvannstank og vaskemaskin.

Sanitæranlegget har rør-i-rør system.
Sikringsskap med automatsikringer.

Moderniseringer og påkostninger

2020 - Skiftet benkeplate på kjøkken.

Tomt

Felles eiet tomt. Tomten er felles for sameiet.

Tomten er pent opparbeidet med grøntarealer og planter, lekeplasser, asfalterte parkeringsplass, gang- og trafikkareal.

Tomtetype

Eiet

Tomteareal

17 064 kvm

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra verdi- og lånetakst utført av takstmann Bjarte Roska:

Yttervegger:
Yttervegger delvis av kjerneisolerte betongelement med malte overflater og delvis av isolert trekonstruksjon med utvendig kledning av trepanel og fasadeplater.

Takkonstruksjoner:
Takkonstruksjon med flatt tak med taktekking av membran.

Etasjeskiller:
Etasjeskiller av betongdekke.

For utfyllende informasjon om boligens konstruksjon og oppbygging se verdi- og lånetakst som er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det følger av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Gasspeis i stue, varmekabler på bad/vaskerom og balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerke

D - Rød
Energimerking er utført av selger og er estimert fra www.energimerking.no. Avvik kan forekomme.

Diverse

- Det er tillatt med dyrehold ifølge forretningsfører. Dette er under forutsetning at eier holder dyret under oppsyn sånn at det ikke er til plage eller sjenanse for andre.
- Sameiet består av 85 seksjoner fordelt på 7 bygninger.
- Leiligheten har fiber og dørtelefon.
- Sameiet har felles gasstank med forbruksmåler på hver seksjon.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Området

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint og solrikt til på Viebøen i Førde. Det er gangavstand til barnehage, skole, høyskole, dagligvarebutikk og sykehus. Ca 3 km til sentrum som også har gang- og sykkelvei. Det er gode bussforbindelser med avganger 1-2 ganger i timen, med holdeplass like ved leiligheten.

Liker du deg i skog og mark er det kort vei til flere populære turområder som Viefjellet, Soleide og Dagsturhytta. Det er også et bredt aktivitetstilbud i området for store og små, som innendørs sandvolleyballbane, klatrevegg i Sandhallen, ridebane på Tefre, fotballbaner og lekeplasser for å nevne noe.

Parkering

Eksklusiv bruksrett til en biloppstillingsplass i felles lukket garasjeanlegg, med mulighet for å lade el-bil.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, i en vertikal- og horisontaldelt bygning på to plan. I kjeller er det felles garasjeanlegg og bodareal. Sameiet består av 7 lavblokker og noen mindre, felles bygg for sykkelboder og avfallsrom.

Økonomi

Prisantydning

3.600.000,-

Omkostninger

90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum 3 600 000,-))
585,- (Tinglysingsgebyr skjøte)
585,- (Tinglysingsgebyr pantedokument)
207,- (Attestgebyr)
7100,- (Boligkjøper Søderberg & Partners (valgfritt))

Totalpris inkl omk

3.698.477,-

FORMUESVERDI

Formuesverdi primær 643.557,- pr. 2018
Formuesverdi sekundær 2.316.804,- pr. 2018

Info formuesverdi

For at boligen skal anses som primærbolig forutsettes det at eier har sin folkeregisteradresse her. Andre boligeiendommer vil skattemessig bli behandlet som sekundærboliger, med unntak for eiendom som er regulert som fritidsbolig, og brukes som dette aveier. Info om formuesverdi er hentet fra altinn.no. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Verditakst

3.600.000,-

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer vann og avløp, renovasjon, branntilsyn, feiing og eiendomsskatt. Vann, avløp og eiendomsskatt er inkludert i de opplyste felleskostnadene og blir fakturert til sameiet. Renovasjon, branntilsyn og feiing faktureres til seksjonseier.

Felleskostnader

1.525,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter og eiendomsskatt, vedlikehold, avdrag og renter på lån og driftskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i felleskostnadene. Selger opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Info om fellesgjeld

Sameiet har ikke gjeld.

Regnskap

Regnskapet for 2018 ble oppgjort med et positivt resultat på kr. 396 805,-.
Sameiet har per 31.12.2018 disponible midler på kr. 1 444 739,-.

Kopi av budsjett og siste årsregnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Legalpant

Sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G, jf. Eierseksjonsloven §31 (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 3.386,- pr 2019

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i de opplyste felleskostnadene.

Sameie

Gardsstølsvegen Sameige

Org.nr.

994810170

Forretningsfører

BOB BBL

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv bærer risikoen for å bli godkjent av styret og at boligen ikke kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. Godkjenning kan kun nektes på saklig grunnlag.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Sameiets forsikringsselskap

Gjensidige

Polisenummer felles forsikring

87301333

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten. Slik beslutning krever at de seksjonseierne det gjelder, har sluttet seg til.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

02.03.2012 - Dokumentnr: 177542 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Førde Kommune
Org.nr: 971 031 484
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.


02.03.2012 - Dokumentnr: 177542 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Sunnfjord Energi AS
Org.nr: 916 501 420
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.


25.11.2008 - Dokumentnr: 953798 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 70
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 92/7700


18.12.2015 - Dokumentnr: 1191765 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 70
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 79/6571Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse

Megler har tilskrevet Sunnfjord kommune og fått opplyst følgende:

Det foreligger ferdigattest vedrørende 7 boligblokker og utomhusareal datert 14.01.2016.

Det kan likevel være utført søknadspliktige arbeider på eiendommen som ikke er omsøkt, og som det ikke er gitt ferdigattest for.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål ifølge Sunnfjord kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger og vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår

Fullt oppgjør (kjøpesum og omkostninger) skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Overtagelse

Overtakelse etter avtale. Spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Budgivning

Bud kan trygt og enkelt legges inn elektronisk med bank-ID via nettannonsen (finn.no eller digital salgsoppgave) ved å trykke på "Gi bud" knappen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Bud kan derfor ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis og minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.

Om du vil øke budet ditt gjør du det helst også ved å trykke på "Gi bud" knappen i nettannonsen. Er du forhindret fra dette kan budøkning formidles til megler via e-post eller SMS.

Når du har lagt inn bud vil megler bekrefte at budet er mottatt. Kontakt megler dersom du mot formodning ikke mottar slik bekreftelse innen kort tid etter at bud er inngitt. Megleren holder deg også oppdatert om andre bud som kommer inn.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Ikke nøl med å ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til budgivning.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Kontakt megler for avklaring dersom en skulle ha spørsmål til dette.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er opplyst eller særskilt avtalt for kjøpet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har utarbeidet et egenerklæringsskjema som er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med innholdet i dette før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av bolig. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen fra overtakelse og de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Kontakt megler eller gå inn på www.soderbergpartners.no for ytterligere informasjon.

Lovpålagte tiltak mot hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fast lav pris kr 35 000

Dersom handelen ikke kommer i stand er følgende avtalt:
Opptragstaker har krav på å få dekket alle påløpte kostnader til markedsføring, fotograf, offentlig informasjon etc., samt evt. bestilte tilleggstjenester og evt. påløpte gebyrer til forretningsfører.

Oppdragsnummer

1000420

Megler

Ansvarlig megler

Torgeir Glomnes
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Tlf: 97529929
Epost: torgeir@webmegling.no

Meglerforetak

Webmegling AS
Kokstadflaten 35
5257 KOKSTAD
Org.nr. 992 33 855

VEDLEGG

Torgeir Glomnes

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

E: torgeir@webmegling.no

M: 97529929
Siste generert: 16.01.2020 kl 16:07